Zo kies je de juiste fiets!

Nederland staat voor veel andere landen bekend als fietsland. Vrijwel elk gezin heeft meerdere fietsen in de schuur staan en maakt daar ook gebruik van. Om te kunnen genieten van een fietstocht is het wel belangrijk dat je de juiste fiets aanschaft. Er is onwijs veel mogelijk en elke soort fiets levert andere voordelen op. Zorg er daarom voor dat voordat je een fiets koopt, je duidelijk hebt welke soort fiets er in welke situatie handig is. 

 

Een stadsfiets is handig voor kleine afstanden

Als je een fiets voornamelijk wilt gebruiken voor in en rondom de stad, dan is het verstandig om te kijken naar een stadsfiets. Stadsfietsen zijn stevig en er is een enorm assortiment. Zo kun je een damesfiets kopen met 3 versnellingen, maar ook met 7 of 21. Daarnaast is er ook een verschil mogelijk qua remsysteem. Een aantal stadsfietsen zijn namelijk in het bezit van een achteruittraprem. 

Heb je een gezin met kleine kinderen? Ga dan voor een bakfiets!

Een andere optie waarvoor je zou kunnen kiezen is een bakfiets. Het voordeel van een bakfiets is dat je er erg veel mee kunt vervoeren. Vaak zie je dat ouders een bakfiets aanschaffen om de kinderen mee naar school te brengen. In de meeste gevallen wordt de bakfiets dan ook gebruikt om spullen mee te vervoeren. Zo is de bak ideaal om vol te laden met boodschappen. Als je een bakfiets wilt kopen is het wel handig om te kijken naar hoe hij aangedreven wordt. Moet je de fiets volledig zelf aandrijven of kun je ook gebruik maken van een elektrische motor? Als je veel heuvels op en af moet, dan is het zeer aan te raden om te kiezen voor een bakfiets met elektromotor.

 

De elektrische fiets is vrijwel altijd handig

Als je een fiets voor zowel grote als kleine afstanden wilt gebruiken, dan is een elektrische fiets een echte aanrader. Met een elektrische fiets leg je snel grote afstanden af zonder dat het erg veel energie kost. Ondanks de ondersteuning van de elektromotor is het alsnog erg goed voor de gezondheid. Sterker nog, doordat mensen met een elektrische fiets eerder geneigd zijn om te fietsen, is het in veel gevallen nog gezonder dan het hebben van een gewone fiets. Een nadeel van een elektrische fiets is dat je de accu regelmatig moet opladen en dat de accu gevoelig is voor diefstal. Als je gebruik maakt van een elektrische fiets, dan is het vaak nodig om de accu van de fiets af te halen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *