Welke gevelbekleding past bij jouw huis

Indien je de gevel van je woning wilt beschermen, dan kun je ervoor kiezen om gevelbekleding aan te schaffen. Naast dat het een beschermende functie heeft, werkt het ook isolerend en ziet het er mooi uit. Indien je gevelbekleding wilt gebruiken om de gevel te beschermen, dan zijn er erg veel opties waar je uit kunt kiezen. 

 

Crepi/sierpleister 

Een manier om de gevel te bekleden, is door hier een crepi voor te gebruiken. Crepi is bestand tegen verschillende weersomstandigheden en ziet er bovendien erg mooi uit. Crepi wordt erg veel gebruikt bij nieuwbouwwoningen en kent twee varianten. De eerste variant is de kunstharspleister. De andere variant waar veel mensen voor kiezen is de minerale pleister. 

 

Metalen gevelbekleding 

Een gevelbekleding van metaal is vooral populair bij mensen die houden van een moderne uitstraling. Als je voorkeur uitgaat naar een gevelbekleding van metaal, dan heb je diverse opties. De varianten waar je meestal uit kunt kiezen zijn van aluminium, zink of koper. Daarnaast is het meestal ook mogelijk om voor een combinatie te kiezen. Het voordeel van deze metaalsoorten is dat ze niet roesten en er lang mooi uit blijven zien. 

 

Keralit gevelbekleding 

Een optie die ook erg populair is, is een gevelbekleding van keralit. Een gevelbekleding van keralit is duurzaam en onderhoudsarm. Je betaalt in eerste instantie wel wat meer, maar daar krijg je dus een hoop voor terug. Daarnaast heb je de komende jaren nauwelijks extra kosten waardoor het na verloop van tijd helemaal niet meer zo duur is. Mocht je er het geld momenteel niet voor hebben, dan is het bij enkele zaken ook mogelijk om in termijnen te betalen.

 

Houten gevelbekleding 

Een soort gevelbekleding die al erg lang bestaat is de variant van hout. Hierbij kun je kiezen uit twee soorten hout. Zo kun je gaan voor een hardhout of zachthout variant. Als je daar een keuze tussen hebt gemaakt, heb je alsnog onwijs veel opties waar je uit kunt kiezen. Als je graag een houten gevelbekleding wilt, is het wel belangrijk om in het achterhoofd te houden dat er veel onderhoud kan zijn. Hoe vaak je het precies moet onderhouden hangt sterk af van of het behandeld is of niet. 

Het is belangrijk dat je een goede keuze maakt over welke gevelbekleding je wilt. De bekleding valt heel erg op als je buiten staat, dus je wilt geen lelijke bekleding hebben. Het soort type moet goed bij jouw huis passen. Daarnaast is het ook belangrijk dat het lang mee gaat. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *