Wat is re-integratie?

loopbaanadvies-outplacement-solliciteren

Wanneer je langdurig ziek bent geweest of langdurig niet kon werken voor verschillende redenen heb je te maken met re-integratie. Dit is wanneer je na een lange tijd afwezig zijn weer mag komen werken. Dit kan heel snel gebeuren, maar het kan ook wat langer duren. Dit verschilt natuurlijk per persoon!

zoek-je-bezieling-bij-loopbaanadvies-outplacement-reintegratie-2e-spoor-

Wanneer is er sprake van re-integratie?

Wanneer is er nou eigenlijk sprake van re-integratie? Er is sprake van re-integratie wanneer werknemers langdurig ziek zijn. Je vraagt je nu vast af, wanneer is er sprake van langdurig ziek zijn? Er is sprake van langdurig ziek zijn nadat een werknemer langer dan vier weken lang ziek is. Wanneer een werknemer langdurig ziek is komt er een heel proces. Tijdens dit proces wordt er gekeken hoe de werknemer terug aan het werk gaat. Dit kan heel snel gaan of wat langzamer. Je wilt namelijk niet dat de werknemer weer een letsel krijgt of weer ziek word. Wanneer de werknemer weer terug is aan het werk kan hij ook zeker aan collega’s om hulp vragen. Wanneer de werknemer ziek is krijgt hij gewoon uitbetaald. Natuurlijk krijgt hij niet exact hetzelfde bedrag binnen als wanneer hij aanwezig was op werk.

re-integratie kan op twee verschillende manieren plaatsvinden. De eerste manier is het eerste spoor. Hierbij gaat de werknemer dezelfde werkzaamheden uitvoeren als voorheen. Hij doet dus exact hetzelfde werk wat hij altijd al had gedaan. De tweede manier is het tweede spoor. Hier gaat de werknemer weer aan de slag voor hetzelfde bedrijf, maar ze volgen andere werkzaamheden. Dit gebeurd vaak wanneer iemand bijvoorbeeld; iemand heeft ernstige rugklachten gekregen op werk door het tillen van zware dozen. Hierdoor kan hij niet meer hetzelfde werk doen. Hij krijgt dan wel werk bij hetzelfde bedrijf maar andere werkzaamheden. Hij staat nu bijvoorbeeld bij de balie van het bedrijf. Wanneer een werknemer hier geen ervaring in heeft betaald het bedrijf om deze cursussen te volgen. Zo hoeft de werknemer geen zorgen te maken dat hij werkloos is en gerust verder kan gaan met werken en het is ook nog eens bij een vertrouwd bedrijf. re-integratie is een heel proces dat vaak op de juiste manier afloopt. Het kan ook gebeuren dat het niet goed afloopt waardoor de werknemer ergens anders moet werken. Wanneer de re-integratie goed afloopt kan de werknemer weer gerust verder met het werken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *