Online een cv maken: sneller en toegankelijker dan ooit tevore

online CV maken

Ondanks het feit dat er tegenwoordig zeer veel vacatures openstaan en er voor werkzoekenden dus kansen zijn heerst er bij veel soorten vacatures nog altijd een grote concurrentie onder werkzoekenden en sollicitanten. Als sollicitant zijnde is het dus nog steeds zaak om onverminderd goed over te komen bij een sollicitatie. Wanneer je solliciteert op een openstaande vacature, dan vormen je sollicitatiebrief en je cv de aspecten waarmee je jezelf kunt tonen. De meeste werkgevers en recruiters bekijken hierbij vooral het cv. Hier kan men namelijk precies in vinden welke vaardigheden en werkervaringen je hebt en hoe deze kunnen aansluiten op de vacature in kwestie. Zorgen voor een goed cv is dus cruciaal. Gelukkig kun je tegenwoordig met gemak een online cv maken en deze omzetten tot pdf-bestand. Voordeel hiervan is dat de opzet en de opmaak van je cv dan in ieder geval fraai en professioneel zullen zijn. Je hoeft dan ‘alleen’ nog maar te zorgen voor het inhoudelijke gedeelte, iets waarover je hierover alvast wat adviezen krijgt.

online CV

Zo vermeld je je werkervaring in je cv

Je werkervaring is een van de belangrijkste onderdelen van je cv. Wat betreft het vermelden van deze werkervaring hebben we de volgende tips voor je in petto:

  • Besteed vooral veel aandacht aan de ervaring die relevant is voor de functie waarvoor je nu solliciteert.
  • Duurt je loopbaan al vijftien jaar of langer, dan kun je de oudste werkervaringen wellicht weglaten of slechts zeer kort benoemen. Bijbanen van vroeger verliezen dan namelijk hun relevantie.
  • Houd de informatie over werkervaringen overzichtelijk en niet te langdradig. Probeer activiteiten die je bij een bepaalde functie uitvoerde via opsommingstekens te benoemen. 
  • Op je cv mag je nooit liegen, dus ook niet over je werkervaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *