Heeft jouw hond kleding nodig? 

In Nederland zijn er erg veel honden die tijdens de koude dagen in de winter een jasje aan hebben. Veel mensen vinden het overdreven, maar dat is niet het geval. In de winter kan het ook voor de hond erg koud zijn en een jas ervoor zorgen dat het wat dragelijker is. In dit artikel lees je waarom het nog meer voordelig is om hondenjas aan te schaffen.

 

Wanneer is een hondenjas handig?

Hondenkleding is niet in elk geval handig voor de hond, maar er zijn veel situaties waar een hondenjas erg nuttig kan zijn. Enkele voorbeelden van deze situaties zijn honden die een zeer dunne en korte vacht hebben. Voor hen is het handig om een jasje aan te hebben tijdens de erg koude dagen. Daarnaast is een jas ook fijn voor honden die iets ouder zijn of honden die een ziekte hebben. Dit komt doordat de vacht van deze honden van niet zo’n goede kwaliteit meer is en daardoor krijgen zij het ook sneller koud in de winter. Als je hond erg veel buiten is, dan is het voor de hond ook prettig om een extra vacht te hebben. 

 

Verschillende soorten hondenjassen 

Er zijn veel verschillende soorten hondenjassen. Ten eerste heb je de honden winterjas, zoals in de naam al staat wordt deze jas gebruikt voor de winterdagen. Het doel van deze jas is vooral om ervoor te zorgen dat jouw het niet te koud krijgt. Daarnaast heb je de honden regenjas. Ook de functie van deze jas spreekt voor zich. Een honden regenjas zorgt ervoor dat een hond niet zeiknat wordt tijdens een regenbui. Een regenjas is voornamelijk erg prettig voor het baasje. Je voorkomt daar namelijk mee dat de hond gaat stinken. De geur van een natte hond is namelijk alles behalve prettig. De geur van een natte hond wil je absoluut niet in je huis hebben. Als je dan ook nog de pech hebt dat de hond na het uitlaten direct op de bank gaat zitten, dan heb je al helemaal een probleem. 

Naast de regenjas kun je ook kiezen voor een veiligheidsjas. Deze jas is erg prettig wanneer je in de avond met de hond gaat wandelen. Als de hond onverwachts oversteekt, dan heeft een bestuurder dit op tijd door en kan hij of zij op de rem drukken. Van een veiligheidsjas heeft een hond zo goed als geen last. Wel is het dan belangrijk dat je de juiste aanschaft. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *