Een originele borrelplank maak je zo

Niets is beter dan een avond met vrienden of familie met een grote en lekkere borrelplank. Er hoeft niemand op en neer te gaan naar de keuken en je kunt er de hele avond van genieten terwijl je lekker met elkaar aan tafel kan zitten. De borrelplank is in principe algemeen bekend en wat het woord zegt, is het ook. Een plank met verschillende hapjes. Maar het is natuurlijk heel leuk om dit eigen te maken en daar is alle ruimte voor: er zijn geen regels en je kan zelf bepalen wat je erop doet. Natuurlijk is het slim om even van te voren te inventariseren wat bepaalde wensen zijn, niet iedereen eet bijvoorbeeld vlees en vis. Daarna kun je helemaal los gaan, en vooral met deze tips wordt niet alleen de avond, maar ook de borrelplank een feestje!

Verschillende kazen

Logisch, zou je denken, maar kazen zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vaak zie je op de plank toch een stuk brie liggen met wat toastjes, wat heel lekker kan zijn maar juist uitpakken met de kaas maakt de plank al een stuk specialer. Je hoeft geen schimmelkaas te lusten om te kunnen experimenteren namelijk. Je kunt rookkaas kopen in de kaaswinkel, net als andere smaken die net wat afwijken maar toch niet heel heftig of pittig hoeven te zijn.

Gevulde lekkernijen

Heb je een oven? Dan is dit perfect, niet moeilijk en super lekker. Gevulde champignons bijvoorbeeld, zijn redelijk klein en passen daarom heel goed op de borrelplank. Je kunt de vulling zelf verzinnen of een lekker recept opzoeken op het internet. Denk aan gekruid gehakt, of roomkaas. Het is een net wat meer verfijnd hapje en daarom extra leuk om uit te proberen. Het geeft het gevoel dat je uiteten bent, zoveel verschillende smaken op het bord.

Een eigen twist

Je kunt al bestaande recepten ook gebruiken en ze vervolgens op een andere manier vormgeven. Een pizza hoef je niet in stukjes op een bord te leggen, je kunt ze ook oprollen zoals je bij wraps met zalm vaak ziet. Omdat de vorm zo anders is dan mensen gewend zijn, is de smaaksensatie ook anders namelijk.

Combineren

En uiteindelijk zijn er natuurlijk niet voor niets de klassiekers. Een stuk droge worst bijvoorbeeld en goede olijven doen het altijd goed. Juist deze klassiekers maken het combineren extra interessant en lekker. Met een paar dipsausjes erbij en eigen gemaakte lekkernijen naast de klassiekers, je maakt iedereen blij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *