De nieuwe MAN generatie

Nederland is een land met veel transportbedrijven. Dit is altijd zo geweest en dat heeft te maken met het feit dat Nederland echt een handelsland is. Als je eigenaar bent van een transportbedrijf, is het slim om af en toe een aantal voertuigen te vervangen. Je kunt dan eens kijken naar de vrachtwagens van MAN. Dit is een bekend en betrouwbaar merk wat vrachtwagens produceert. Bovendien hebben zij kort geleden een nieuwe generatie vrachtwagens gepresenteerd.

 

Nieuw assistentiesysteem

Een goede verbetering is dat er een nieuw assistentiesysteem is gekomen. Door dit nieuwe systeem is er meer veiligheid en comfort in de vrachtwagens. Er zijn verschillende soorten MAN’s, je kan bijvoorbeeld een MAN TGA kopen. Ook bij deze variant krijg je te maken met het assistentiesysteem. In het systeem heb je de Turn Assist, dit hulpmiddel zorgt ervoor dat je een melding krijgt als er een mogelijke gevaarlijke situatie is bij het wisselen van de rijbaan. Er komen dan waarschuwingslichten. Dit zorgt dus voor een goede veiligheid van de chauffeur. Daarnaast heb je ook de Stop&Go functie, deze functie zorgt ervoor dat er altijd een afstand zit tussen jou en je voorligger ligt. Zo is de kans op een ongeluk met jouw voorligger beperkt. Daarnaast heb je ook nog een functie die in de gaten houdt of de chauffeur nog goed gefocust is. Als jij lange afstanden moet afleggen, zullen er vast een aantal momenten zijn dat jij er niet meer helemaal bij bent met jouw hoofd. 

 

Andere nieuwe functies 

Naast het vernieuwde assistentiesysteem, zijn er ook andere functies bijgekomen. Ten eerste is er meer opbergruimte dan eerst. Voor een chauffeur die de hele dag moet rijden is dit erg fijn. Dit zorgt ervoor dat in plaats van dat de wagen alleen een werkruimte is, het ook een leefruimte begint te worden. Je hebt opberglades en ook planken. Op deze planken kan jij tijdens het rijden door even genieten van een overheerlijke maaltijd. Daarnaast is er een groter gezichtsveld, dit komt door de verkleinde buitenspiegelbehuizingen. Ook staan de spiegels iets verder naar achter dan voorheen. Dit wil zeggen dat het zicht van de chauffeur is verbeterd. Daarnaast heb je een programma wat ervoor zorgt dat de wagen meer brandstof bespaart op lange afstanden. Dat is fijn voor de chauffeur zelf, aangezien de brandstofkosten dus lager worden, maar het is ook goed voor het milieu. Door jou komt er minder brandstof in de lucht dan als je in een andere wagen zou rijden, jij draagt dus een steentje bij aan het milieu. 

Kortom, het is voor transportbedrijven aan te raden om eens te kijken naar de nieuwe vrachtwagens van MAN. Naast dat het jouw werkruimte is, is het ook jouw leefruimte. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *