Ons stappenplan om uw vacatures in te vullen

Wij doen alle werkzaamheden die bij professionele werving en selectie horen. Van het begin tot het eind, totdat we een medewerker hebben gevonden die aan alle eisen van uw vacaturevoldoet. Stap voor stap doorlopen we, steeds in samenspraak met u, de verschillende fases van het proces.

1. Samen met u beginnen we bij het formuleren van de eisen waaraan kandidaten voor een bepaalde functie moeten voldoen. We adviseren u over de inhoud en haalbaarheid van de zoekopdracht.

2. Vervolgens zoeken we in ons geautomatiseerde kandidatenbestand naar mogelijke gegadigden en introduceren devacaturein ons relatienetwerk. We plaatsen de vacatureook op onze Russischtalige website en versturen gerichte mailings  naar kandidaten. Of we benaderen een kandidaat direct.

3. De door ons geselecteerde kandidaten worden altijd diepgaand in het Russisch, Engels en Nederlands ge├»nterviewd. Niet alleen op het gebied van vakkennis, ervaring en ambitie, maar ook bekijken we  of iemand past in de cultuur van uw organisatie. De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden die bij devacaturehoren, worden met de kandidaat uitvoerig besproken. Kandidaten die volledig in het functieprofiel passen worden aan u voorgesteld.

4. Vervolgens evalueert u met onze consultant de voorgestelde mensen. De meest geschikte kandidaat of kandidaten wordt gekozen voor een gesprek  bij u bedrijf.

5. Onze  zoektocht naar de beste Russischsprekende kandidaat voor uw vacatureeindigt met de salarisonderhandelingen, het tekenen van het contract en het informeren van de afgewezen kandidaten.


© 2006 - 2017 Rusproject . Alle rechten voorbehouden
Algemene voorwaarden, Disclaimer, Privacy Statement