Russisch sprekend personeel bij uw bedrijf

20 redenen om Russisch sprekende collega’s aan te nemen  

(If you think that it's expensive to hire a professinal, wait untill you hire an amateur)

1. De Russische bedrijfscultuur lijkt vaak niet op die van Nederland. Door een Russisch sprekende in dienst te nemen kunt u veel misverstanden tussen u en uw klanten voorkomen.

2. Voor sommige bedrijvenis een eigen vestiging in Rusland essentieel, maar dat kan problemen geven. Soms kampt het bedrijf met een gebrek aan controle op de buitenlandse vestiging of met minder professionele werknemers. Russisch sprekenden die in Nederland hebben gewerkt, zijn daarentegen gemakkelijker aan te sturen en weten wat er van hen verwacht wordt.

3. Mensen die in Nederland wonen en Russisch als moedertaal hebben, sprekenen verstaanook uw taal, dit creëert  wederzijds begrip.

4. Het gros van de Russisch sprekenden hebben een HBO of WO diploma . De meeste diploma’s zijn in Nederland gewaardeerd door de Nederlandse Nuffic. Het hoge opleidingsniveau van deze mensen, die afkomstig zijn uit Russisch sprekende landen, maakt hen geschikt voor deelname aan de kenniseconomie.

5. Omdat Rusland niet tot de EU behoort, moeten de Russen die naar Nederland verhuizen verplicht een inburgeringcursus doen. Hierdoor zijn ze goed geïntegreerd en hebben een  goed beeld van de Nederlandse maatschappij en bedrijfscultuur.

6. Emancipatie van vrouwen werd  in voormalige Sovjet Unie voor het eerst aangekondigd in 1917. Dit heeft ervoor gezorgd dat Russische vrouwen gewend zijn een full- time baan te combineren met hun gezinsleven. Het zijn ambitieuze en harde werkers.

7. Een  groot deel van de immigranten  heeft een takenknobbel: naast hun moedertaal beheersen ze Nederlands en Engels. Sommigen kunnen goed met Duits, Frans of Spaans overweg. Daardoor zijn ze ook op andere afdelingen van uw bedrijf inzetbaar.

8. Mensen die Russisch spreken zijn niet duurder dan hun Nederlandse collega’s die dezelfde functie bekleden.

9. Door hun cultuur zijn mensen uit Oost-Europese landen loyale medewerkers. Laag verloop van personeel is goed voor zowel de sfeer op de werkvloer als voor uw portemonnee.

10. Door mensen in dienst te nemen die Russisch spreken, laat u aan uw Russischtalige klanten zien dat u ze serieus neemt.

5 reden om een Russisch sprekende in Nederland te zoeken
 

1. Dure expat-pakketten en regelingen zijn overbodig want onze kandidaten hebben al een huis en velen eigen vervoer.

2. U heeft geen omkijken naar werkvergunningen of salarisminimumgrens die gesteld wordt door de IND.

3. Sommige Russisch sprekendendie in Nederland zijn blijven wonen hebben een Nederlandse opleiding gevolgd op bachelor of master niveau.

4. De meeste werkzoekenden die bij ons zijn ingeschreven, kunnen al binnen een maand beginnen, dit in tegenstelling tot kandidaten die nog moeten verhuizen vanuit een ander land.

5. Mits uw nieuwe Russisch sprekende collega’s geen concurrentiebeding hebben, kan uw bedrijf profiteren van hun opgebouwde relatienetwerk en kennis.

5 redenen om kandidaten door RusJobs te laten zoeken
 

1. Mensen met dezelfde culturele achtergrond begrijpen elkaar: bij de afdeling recruiting werken mensen die zelf van Russische komaf zijn.

2. Recruiters van RusJobs schakelen ook hun eigen netwerken in om de kandidaat te vinden die u zoekt.

3. Wij controleren diploma’s en referenties uit het land van herkomst.

4. Tijdens een intakegesprek controleren wij naast de Engelse en Nederlandse ook de Russische taal van onze kandidaten. We kunnen hun talen mondeling en  eventueel schriftelijk controleren. Voor werving en selectie van vertalers hebben we onze eigen vertaal toetsen ontwikkeld.

5. Wij hebben het grootste aanbod van Russisch sprekende kandidaten.

Reclame


© 2006 - 2017 Rusproject . Alle rechten voorbehouden
Algemene voorwaarden, Disclaimer, Privacy Statement