SPIEF 2011: WTO+ in 2 jaar

vrijdag 17 juni 2011 | Bron : RusInform

WTO_RuslandAnatoli Tsjoebais, CEO van Rusnano heeft concreet plan voor ogen hoe Rusland en de EU verder met elkaar moeten. Zijn bevindingen heeft hij met het publiek gedeeld tijdens een zitting  van het Sint-Petersburg Economic Forum Today’s agenda Russia and EU: smart integration.

3 stappenplan

Ten eerste moet de toetreding van Rusland tot de WTO dit jaar al een feit worden. Het liefst ziet Tsjoebais de overeenkomsten al in december al getekend. Volgend jaar moet het visumregiem op de schop: op korte termijn moeten de regels voor visumverstrekking versimpeld worden. Op de lange termijn moet het visum helemaal tot het verleden behoren. Deze maatregelen moeten leiden tot een formule die Chubais een WTO+ noemt. Dit is een overgangsvorm van WTO naar een vrijhandelszone, die volgens zijn plan al in 2013 of begin 2014 realiteit kan zijn. Volgens Tsjubais kan Rusland alleen naar het Westen kijken als het land kennis en technologieën zoekt. “Een grotere partner dan de EU hebben we niet”, aldus de Rusnano topman.

Rusland is een absolute favoriet in de race om de WTO-lidmaatschap. Het land pleit al 17 jaar voor toetreding. Buurland China had 13 jaar nodig om lid te worden van de World Trade Organisation.

Abonneer je op de wekelijkse nieuwsbrief van RusInform

Terug naar overzicht


© 2006 - 2017 Rusproject . Alle rechten voorbehouden
Algemene voorwaarden, Disclaimer, Privacy Statement