Russen kopen skigebieden

donderdag 17 december 2009 | Bron : RusInform/DP.ru

Russen en andere Oost-Europeanen blijken van alle buitenlanders het meest te investeren in vastgoed in de Europese skigebieden. Zij vertegenwoordigen ruim 40 procent van de buitenlandse investeerders en kopen skigebieden in Bulgarije, Slowakije, Tsjechi�, Roemenie, Montenegro, Finland en Turkije. De overige buitenlandse investeerders richten zich met name op West- en Zuid-Europa. Hun investeringen zijn afgenomen als gevolg van de crisis.

Doorzetters

De Russen zijn doorzetters als het gaat om investeringen in de Alpen en de Pyrenee�n. Die zijn in 2009 met 5 procent afgenomen ten opzichte van 2008, maar tegen de achtergrond van de economische crisis valt deze teruggang alleszins mee.

Zwitserland

Een apart geval is Zwitserland. Alhoewel het voor buitenlanders bijzonder moeilijk is om vastgoed te kopen, zijn de Russen ook hier het meest actief om skigebieden op te kopen. Volgens de media zijn 60 procent van de investeringsaanvragen door buitenlanders, afkomstig uit Oost-Europa, Turkije en Finland.

Russisch geld Uit analyse van het onderzoeksbureau Gordon Rock blijkt dat Russische investeerders het meeste investeren in Bulgarije omdat hier veel aantrekkelijke locaties zijn en de prijzen laag zijn. Verder zijn skigebieden in Finland, Frankrijk en Turkije in trek. Ook de Costa Brava en Barcelona zijn geliefd omdat het hier mogelijk is om een zon- en strandvakantie te combineren met ski�n in het nabije Andorra.

Abonneer je op de wekelijkse nieuwsbrief van RusInform

Terug naar overzicht


© 2006 - 2017 Rusproject . Alle rechten voorbehouden
Algemene voorwaarden, Disclaimer, Privacy Statement