Rusland creëert nieuwe types rechtspersonen voor investeerders

donderdag 2 juni 2011 | Bron : RusInform/marker.ru

Het Russische ministerie voor Economische Ontwikkeling heeft de wetten voor investeringsvennootschappen aangepast. Er was al langere tijd vraag naar nieuwe rechtsvormen op dit gebied, maar de Russische president Medvedev toonde zich pas in december 2010 bereid om hier iets mee te doen. De nieuwe vennootschappen zullen diverse voordelen verschaffen die de oude Russische vormen, OOO en OAO, niet konden bieden. De nieuwe rechtsvormen die nu gecreëerd zullen kunnen worden zullen nog het meeste lijken op een Limited Liability Partnership (LLP), wereldwijd een van de meest gangbare investeringsvennootschappen.

Aantrekkelijker voor buitenlanders

De oude vormen van vennootschappen waren niet praktisch als het ging om het samenbrengen en aanpassen van het investeringskapitaal en het sluiten van overeenkomsten tussen investeerders. Ook boden ze geen mogelijkheden voor adequate bescherming van intellectueel eigendom. De nieuwe vormen zullen tegelijkertijd meer vertrouwelijkheid en meer flexibiliteit bieden, bijvoorbeeld door financiering in etappes mogelijk te maken.

Rechten en plichten

Er kunnen boetes worden uitgedeeld voor het overschrijden van investeringstermijnen en het weglokken van vertrekkende deelnemers. Investeerders moeten rekening houden met de mogelijkheid een verbod te krijgen op het creëren of financieren van concurrerende vennootschappen. Rusland hoopt dat deze soorten, die het starten van ventures zowel makkelijker als veiliger zullen maken, goed in de smaak zullen vallen bij buitenlandse investeerders.

Abonneer je op de wekelijkse nieuwsbrief van RusInform

Terug naar overzicht


© 2006 - 2017 Rusproject . Alle rechten voorbehouden
Algemene voorwaarden, Disclaimer, Privacy Statement