Kritiek Russische zakenwereld op corporatieve wetgeving

dinsdag 14 december 2010 | Bron : RusInform/allmedia.ru

En die was duidelijk te horen in de toespraken tijdens het forum over corporatief bestuur in Rusland, onlangs gehouden in Moskou. Het corporatieve recht wordt geregeld in het Russische Burgerlijk Wetboek, waarvan de basis 15 jaar geleden is ontleend aan het toentertijd zeer progressieve Nederlandse Burgerlijk Wetboek.

Belang zakenwereld

Volgens Sergej Sjochin, van de Landelijke Vereniging van Industri�len en Ondernemers, moet de Russische zakenwereld zich mengen in de discussie rond de nieuwe versie van het Burgerlijk Wetboek. Die discussie zal ervoor moeten zorgen dat de amendementen overeenkomen met de werkelijke belangen van de moderne corporatieve wereld en niet de oude bureaucratische idee�n weerspiegelen. Moskou moet, geheel in overeenstemming met de plannen van de overheid, een internationaal financieel centrum worden.

Aanpak
De schuld van de financi�le crisis schoof Sjochin in de schoenen van het topmanagement van de grote bedrijven. Zij schieten tekort bij het adequaat beoordelen van de risico�s en voeren een veel te agressieve politiek bij fusies en overnames. Deze aanpak veranderen, zodat de langetermijndoelen de overhand krijgen boven het kortetermijnsucces.

Abonneer je op de wekelijkse nieuwsbrief van RusInform

Terug naar overzicht


© 2006 - 2017 Rusproject . Alle rechten voorbehouden
Algemene voorwaarden, Disclaimer, Privacy Statement