Hooggekwalificeerde werknemers gewild

woensdag 2 december 2009 | Bron : RusInform/Delevoj Petersburg

Vacaturewebsites signaleren een positieve ontwikkeling op de arbeidsmarkt, zij het een voorzichtige. Het aanbod is nog steeds vier keer zo groot als het aantal vacatures, maar bedrijven doen, na een periode van bevriezing en ontslagen, tenminste weer aan werving van nieuw personeel.

Salarisverhoging

Dat betekent niet dat er voor de werkenden ook een verbetering van het salaris in zit. Het niveau van voor de crisis is nog altijd 10 tot 25 hoger dan de huidige lonen. Een gunstige uitzondering vormt de IT sector, daar zijn ze er 10 procent op vooruit gegaan. De verwachting is dat het nog anderhalf jaar zal duren voor het sprake is van volledig herstel. Er zijn nog een aantal interessante verschuivingen te melden: werd voor de crisis het aanbod op de arbeidsmarkt en de behoefte, als criterium gezien voor een mogelijke verhoging van het salaris, vandaag de dag hangt een verbetering af van de inflatie en behaalde financi�le resultaten. Eerder betekende een verhoging 12 tot 14 procent meer in het loonzakje, nu gaat het om hooguit 7 procent.

Hooggekwalificeerd

Crisis of geen crisis: het idee dat er een tekort aan hooggekwalificeerde werknemers is, blijkt onuitroeibaar. Om dergelijke kandidaten wordt gevochten en als ze van baan veranderen, gaan ze er meestal in loon op vooruit, in tegenstelling tot lager gekwalificeerde collega�s. Bedrijven zoeken voor de vervulling van hun vacatures naar kandidaten die hun persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel hebben. Carri�re maken en financieel gewin is uit, want ook voor de bedrijven geldt dat het behoud van de verworven positie prioriteit heeft en verdere uitbreiding er even niet inzit.

Lees ook

26 november 2009 Salarisverschillen in Moskou

Abonneer je op de wekelijkse nieuwsbrief van RusInform

Terug naar overzicht


© 2006 - 2017 Rusproject . Alle rechten voorbehouden
Algemene voorwaarden, Disclaimer, Privacy Statement