Feodale staat ter wille van innovatie

donderdag 3 juni 2010 | Bron : RusInform/Dp.ru

Alles wordt nieuw in Innograd, als we de oligarch Victor Vekselberg mogen geloven. Hij is namelijk benoemd president en verantwoordelijk voor het project. Deze toekomstige stad, die in de regio Skolovo zal verrijzen, zal bijzondere politie, een bijzonder belastingregime en algemene bijzondere wetten hebben. De innovatiestad zal 25 tot 30 duizend inwoners tellen, heeft een begrotingsbudget, maar geen lokale overheid. Alle beslissingen zullen genomen worden binnen een foundation met Vekselberg aan het hoofd . De Russische wetgeving zal niet van toepassing zijn in Innograd, omdat deze de ontwikkeling van de nieuwe economie alleen maar zal hinderen. En als geen ander weet ��n van Rusland�s rijksten hoe belangrijk deze is.

Grondrechten

De vraag is gerechtvaardig of in deze nieuwe wereld de grondrechten van de inwoners zoals de vrijheid van meningsuiting, vereniging en vergadering en demonstratie gegarandeerd zijn.

Vekselberg is van mening dat in het belang en het heil van een moderne en innovatieve economie afgezien kan er worden afgezien van democratische principes. Vekselberg verklaart niet te zullen schromen er een feodale staat van te maken, als hij daarmee zijn doel kan bereiken.


Abonneer je op de wekelijkse nieuwsbrief van RusInform

Terug naar overzicht


© 2006 - 2017 Rusproject . Alle rechten voorbehouden
Algemene voorwaarden, Disclaimer, Privacy Statement