Bedrijfskapitaal niet erg vaderlandlievend

vrijdag 3 december 2010 | Bron : RusInform/rg.ru

Financi�le experts hebben bij de Russische regering aangedrongen op maatregelen tegen de enorme kapitaalvlucht. Jaarlijks loopt de Russische staatskas 30 tot 50 miljard dollar aan belastinggeld mis, doordat 70 tot 90 procent van grote Russische bedrijven hun geld in een offshore belastingparadijs steken, terwijl in Rusland dit geld hard nodig is voor het moderniseren van de economie.

Veelzeggende cijfers

In het eerste halfjaar van 2010 werd 22,4 miljard dollar in de buitenlandse belastingparadijzen ge�nvesteerd. De helft van dat geld zal Rusland nooit terugzien. 38 procent van de activa van de Russische bedrijven bevinden zich in de offshore zone. Voor de EU-leden is dit cijfer 20 procent, voor de VS 2 procent.

Offshore beleid
Het businessklimaat in Rusland moet verbeteren om kapitaalvlucht terug te dringen. Er zijn al maatregelen genomen om de verkoop van effecten belastingvrij te stellen. Ook zijn overeenkomsten gesloten m.b.t. het uitwisselen van belastinginformatie met het, door de Russische zakenlui zo geliefde, offshore eiland Cyprus.

Abonneer je op de wekelijkse nieuwsbrief van RusInform

Terug naar overzicht


© 2006 - 2017 Rusproject . Alle rechten voorbehouden
Algemene voorwaarden, Disclaimer, Privacy Statement