Alcatel zet in op Rusland

woensdag 9 juni 2010 | Bron : RusInform/PBK Daily

Tot nu toe verkocht het Franse bedrijf een zeer beperkt assortiment mobiele telefoons in Rusland. Alcatel heeft de verovering van Rusland in de planning en sloot distributiecontracten af met telecomproviders als MTS en Megaphone. In het najaar van 2010 zal er een hoofdkantoor op Russisch grondgebied staan.

Android

Tot op heden verkocht Alcatel met name goedkope telefoons. Nu brengt het bedrijf ook smart phones met touch screen, op de markt. Bovendien zijn er nieuwe modellen met uitschuifbaar Querty toetsenbord en diverse modellen die op het populaire telefoonbesturingsysteem Android werken.

Retail positief

In Rusland is het merk Alcatel relatief onbekend. Volgens marketingexperts is een snelle groei van het marktaandeel hierdoor onwaarschijnlijk. De retailers zelf zijn positief over de plannen van Alcatal. Op dit moment heeft het bedrijf slechts 1,5 procent marktaandeel in Rusland. Zij verwachten dat, als Alcatel zich richt op het marktsegment van telefoons boven de 130 euro, zij 4 procent van de Russische markt kan veroveren.

Distributienetwerk

Alcatel heeft haar positie op de Russische markt vorig jaar sterk verbeterd door een zorgvuldige opbouw van het distributienetwerk. Hierdoor is de omzet in Rusland toegenomen. De komst van het nieuwe hoofdkantoor, van waaruit de verkoop geco�rdineerd wordt, zal de omzet verder doen stijgen. In het eerste kwartaal van 2010 is de omzet 8 procent gestegen, terwijl deze stijging vorig jaar slechts 1 procent bedroeg

Lees ook

11 maart 2010 Oost- Europese telecom reus zit in Nederland


Abonneer je op de wekelijkse nieuwsbrief van RusInform

Terug naar overzicht


© 2006 - 2017 Rusproject . Alle rechten voorbehouden
Algemene voorwaarden, Disclaimer, Privacy Statement