60 procent van de Russische films verliesgevend

maandag 21 december 2009 | Bron : RusInform/sostav.ru

In de Russische filmproductie is in 2009 200 miljoen euro geļæ½nvesteerd. Dit bleek uit een onderzoek van de Russische filmmaatschappijen RFilms en Neva Research, in samenwerking met het Russische ministerie van Cultuur. Dit is tweemaal zoveel als in 2006. Deze verdubbeling van het filmbudget en de achterblijvende inkomsten hebben ertoe geleid dat het verlies van de filmmaatschappijen is opgelopen van 450.000 euro in 2006 tot 1 miljoen euro in 2009.

Promotiekosten

Hierbij is nog geen rekening gehouden met de promotie en distributiekosten van de films. Uit het onderzoek blijkt dat ook de filmdistributeurs en de tv-kanalen verlies geleden hebben. Uit de opbrengsten van de films moeten de kosten en winstmarge van de bioscopen, de filmdistributeurs en de filmproducenten bekostigd worden. Het gezamenlijke verlies van de filmverhuur bedraagt in de laatste 3,5 jaar niet minder dan 340 miljoen euro, volgens berekeningen van RFilms. Dit betekent per saldo dat 60 procent van de Russische films verliesgevend is.

Subsidies De verliezen van de filmindustrie worden gedekt door subsidies van de overheid. Volgens RFilms en het ministerie van Cultuur ging het in de laatste vier jaar om ongeveer 115 miljoen euro. Daarnaast investeert ook het Russische bedrijfsleven regelmatig in de productie van musicals en films. Als er geen economische crisis was, zou het bedrijfsleven nog meer investeren dan nu het geval is. Ondanks het feit dat het merendeel van de filminvesteringen door het bedrijfsleven financieel verliesgevend zijn, zien de bedrijven er toch nog heil in en geven zij aan te blijven investeren.

Abonneer je op de wekelijkse nieuwsbrief van RusInform

Terug naar overzicht


© 2006 - 2017 Rusproject . Alle rechten voorbehouden
Algemene voorwaarden, Disclaimer, Privacy Statement